Niet Schieten! en Esmée van Kampen

09-03-2019 | 20:30

TIJD VOOR EEN TRIO!

Op 9 maart de volgende voorstelling van Lexke Theatercafe waar u zeker bij moet zijn! Die avonds staat het duo Niet Schieten op het podium, samen met Esmee van Kampen,
TIJD VOOR EEN TRIO!

Arend Edel en Maarten Hennis plukken in de herfst van hun leven het frisse groene blaadje Esmee van Kampen uit Gouda. Maar het blaadje blijkt een eigen willetje te hebben met een niet te temperen energie. De mannen worden met een enorme dosis humor ongenadig aangepakt en geconfronteerd met hun Midlife. Maar ook de twijfeldertiger Esmee krijgt het flink voor haar kiezen. Tijd voor een trio… een kwetsbaar, herkenbaar en vooral hilarisch cabaretprogramma over leeftijdsconflicten, afhankelijkheid en persoonlijke crisissen.

De keuze voor Esmee van Kampen blijkt een match made in heaven. Ze geeft de voorstelling een enorme opstopper.

Ze weten dat ze niet om het feit heen kunnen dat iedereen Esmee kent van een reclamefilmpje van de PLUS-supermarkt. Esmee rekent daar genadeloos mee af. Op de talloze stompzinnige opmerkingen die ze dagelijks daarover krijgt, reageert ze gewoon nog stompzinniger. Ook haar fysiek krijgt in een schitterend liedje een plaats in de voorstelling. Een liedje waarin tijdens elk couplet het zwaartepunt (sorry) verschuift in de tegenstelling dik maar lief, dik maar talentvol, en dik maar met een hart van goud. Heel knap gedaan. De mannen zingen niet slecht. Esmee zingt prachtig. Een hilarische cabaretvoorstelling over de midlifecrisis versus het dertigersdilemma.
Lexke Theatercafé is supertrots dat zij u dit hilarische programma mogen presenteren.

Cabaretpoel

11-05-2019 | 20:30

Op 11 mei sluiten we seizoen af met de Cabaretpoel.

Wegens groot succes twee jaar geleden hebben we voor de Cabaretpoel gekozen om de allerlaatste voorstelling te spelen in de "oude" zaal. Vanaf najaar 2019 gaan we gebruik maken van de "nieuwe" zaal in het nieuwbouwgedeelte van de Borgh. Met de keuze van de Cabaretpoel weten we zeker dat op een goede manier afscheid wordt genomen van onze vertrouwde theaterzaal. Het concept is en blijft: de deelnemers zijn nog niet bekend, dat blijft een verrassing. Dat hangt af van welke nieuwe talenten dit seizoen worden gescout. Maar dat het een belevenis is, dat staat vast.

Van het vorige optreden in Lexke Theatercafé weten we dat het in ieder geval een zeer gevarieerd gezelschap is. Vier optredens van 25 minuten, allemaal aanstormend talent. Dit is een avond, waar u zeker bij wilt zijn.