Arian Compen - Niks gebeurd!

27-12-2019 | 20:30

Ook dit seizoen mag de Oudejaarsconference niet ontbreken.

Arian Compen heeft met veel plezier de vorige editie gespeeld en we hebben hem gelukkig bereid gevonden om ook dit jaar weer op de planken te komen staan. Hij heeft aangegeven dat de volgende editie er weer heel anders uit zal zien dan die van vorig jaar, maar wilde verder niets loslaten over de inhoud. Hij heeft de voorstelling de naam Niks gebeurd! gegeven, maar toch hebben we het idee dat hij de hele avond nodig heeft om u te vertellen dat er het afgelopen jaar echt Niks Gebeurd! is.

We laten ons graag verrassen.

Deze keer wordt de Oudejaarsconference gehouden op 27 en 28 december 2019.

Kaartverkoop vanaf 2 december 20:00 uur in de Borgh en via de website.

Duo Vreemd & Brassta - Pastta!?

07-03-2020 | 20:00

In het weekend van 6, 7 en 8 maart zal onze nieuwe Borgh feestelijk geopend worden. Op zaterdag 7 maart mag Lexke Theatercafé een deel van het feest voor haar rekening nemen.

Voor deze avond hebben we alweer een regionale act kunnen vastzetten en niet de minste!

We willen de opening met u allen vieren met een avondvullende voorstelling van de groep Duo Vreemd & Brassta met de voorstelling Pastta!? Zij zijn ontzettend enthousiast het openingsfeest voor u te mogen organiseren en hebben beloofd er een speciale theatershow van te maken.

Omdat het de opening van de Borgh betreft, is de toegang voor deze voorstelling gratis!

De bezoekers van Lexke Theatercafé ontvangen bij hun passe partout een gratis toegangsbewijs voor deze avond. Er wordt voor deze voorstelling wel van het concept afgeweken.

Wij willen iedereen welkom heten op deze avond en hopen dan ook de gehele cultuurzaal te kunnen vullen op 7 maart. Passe Partouts houders van Lexke krijgen voorrang om deze voorstelling bij te wonen. Details zullen t.z.t. worden meegedeeld.

Spruijt en Opperman - Heimwee├źn

16-05-2020 | 20:30

Als uitsmijter van het seizoen staat een voorstelling met artiesten van buiten de regio gepland en ook deze avond kunnen we van harte aanbevelen.

De dames van Spruijt en Opperman gaan op 16 mei hun nieuwe voorstelling voor u spelen. Heimweeën is het tweede avondvullende muzikale cabaretprogramma van Carlie Spruijt en Eva Opperman. Waar gaat het over:

Twee frisse jonge meiden en toch al heimwee naar vroeger. Zij vragen zich af: Wat heeft de jeugd van tegenwoordig het toch goed. True! Maar of we daar nou zo blij mee moeten zijn... We baden niet alleen in luxe, néé, we verdrinken erin. En daarom heimweeën we. We verlangen naar een tijd waarin we niet lijden onder keuze, maar waarin wij onze keuzes leiden. Want als je voortdurend wordt geconfronteerd met de hipste gadgets, jaloersmakende killerbody’s en andermans droomcarrières, gaat er vanzelf iets knagen als jij in je eentje, met een knot op je hoofd en een pizza op schoot naar de zoveelste Netflix serie zit te kijken. We voelen ons deelnemer van de wereldkampioenschappen succesvol, strak en leuk zijn. Wij heimweeën naar een tijd waarin diskwalificatie weer hip is. Een tijd waarin wij zélf de regie in handen hebben, zelf het startschot lossen en zelf de eindstreep bepalen.

Lexke Theatercafé heeft met deze voorstelling een waardige afsluiting van het seizoen in handen.